GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASI

Tarafınızla paylaşılan işbu metin Şirketimiz gizlilik ve güvenlik politikasını içermektedir. Şirket olarak önceliğimiz siz değerli müşterilerimizin/kullanıcılarımızın kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlamak ve yasalara uygun olarak korumaktadır. Bu kapsamda, Şirketimizle paylaşılan söz konusu kişilere ait kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uygun bir şekilde, yurtiçi veya yurtdışına aktarım da dâhil olmak üzere güvenli ve mevzuata uygun olarak işlendiğini belirtmek isteriz. Şirketimiz verilerinizin güvenliğinin sağlanması amacıyla KVKK ve ilgili mevzuatta öngörülen tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Şirketimiz, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Aşağıda Şirketimiz tarafından işlenen kişisel verilerin gizliliğine ilişkin kısa bilgilendirmeye yer vermekle birlikte, Şirketimizin KVKK Aydınlatma Metinlerine internet sitemizden ulaşabilirsiniz. Söz konusu metinde kişisel veri işleme koşullarımız, amaçlarımız ve ilgili kişilerin hakları detaylı şekilde yer almaktadır.

Şirketimiz, çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir.

İnternet sitemize üyelik veya sitemiz üzerindeki çeşitli form ve anketlerin doldurulması suretiyle kendileriyle ilgili bir takım kişisel bilgileri, (ad-soyad, Şirket bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri gibi) Şirketimiz tarafından işin niteliği gereği ve sizlere daha iyi hizmet sunmak amacı ile toplanmaktadır. Sisteme girilen tüm bilgiler yalnızca üyelerimiz tarafından ulaşabilmekte ve bu bilgileri yalnızca üyelerimiz değiştirebilmektedir. Bir başkasının bu bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir.

Müşterilerimize/kullanıcılarımıza ait bilgiler yalnızca resmi makamlarca usulünce talep edilmesi halinde yürürlükte bulunan emredici mevzuat hükümlerine göre Şirketimiz tarafınca bilgi verilmek zorunda olduğu durumlarda yine sadece talep eden ilgili resmi makamlarla paylaşılabilecektir.

Yukarıda yer alan bilgiler Şirketimiz ile Erciyes Anadolu Holding A.Ş. mevcut ve ilerideki iştirakleri, bağlı şirketleri, ortakları, halefleri ve/veya bunların belirleyecekleri üçüncü kişiler/kuruluşlar tarafından, kampanya bilgileri, size özel teklif ve promosyonlar, tanıtım, reklam, satış, pazarlama, mağazalarda yapılacak etkinliklerin sizlerle e-posta, SMS, internet, telefon ve benzeri diğer iletişim araçları ile her türlü tanıtım, bilgilendirme, reklam ve diğer amaçlarla paylaşılması için kullanılacaktır. Müşterilerimiz/kullanıcılarımız Şirketimiz tarafından kendisine iletilen/iletilecek bu gibi bilgileri alıp almama konusunda her türlü seçimi üye olurken yapabilir, sonrasında üye girişi yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden bu seçimi değiştirilebilir ya da kendisine gelen bilgilendirme iletisindeki linkle bildirim yapabilir.

Mağazamız üzerinden veya e-posta ile gerçekleştirilen onay sürecinde, üyelerimiz tarafından mağazamıza elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgiler, Kullanıcılarımız ile yaptığımız “Üyelik Sözleşmesi” ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında söz konusu üyenin haberi ya da aksi bir talimatı olmaksızın üçüncü kişilere açıklanmayacak, anılan faaliyetler dışında hiçbir ticari nedenle paylaşılan kişisel veriler kullanılmayacaktır.

Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve verilen hizmet ile ilgili çıkabilecek sorunların veya uyuşmazlıkların hızla çözülmesi için, Şirketimiz, üyelerinin IP adresini kaydetmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

Kişisel bilgiler, gerektiğinde kullanıcıyla temas kurmak için de kullanılabilir. Şirketimiz tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Mağazamız üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler; Şirketimiz ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından, “Üyelik Sözleşmesi” ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında da, üyelerimizin kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.


KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ


Şirketimiz, internet sitelerimizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde Şirketimiz ve Şirketimize teknik hizmet veren şirketlerin sunucularında saklanmamaktadır. İnternet sitemiz kredi kartı ile güvenli alışveriş yapmak için aşağıdaki protokollere tabidir;

İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler internet sitelerimizden bağımsız olarak 128 bit SSL (Secure Sockets Layer) protokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.

Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği Şirketimiz tarafından kredi kartları dolandırıcılığına karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, internet sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir. Bu durumda bankanız sizi bankada kayıtlı bilgilerinizden ulaşarak arayarak siparişiniz ile ilgili teyit isteyebilir. Bankanızın size ulaşabilmesi için bankanızda kayıtlı bulunan kişisel bilgileriniz güncel olmalıdır. Güvenlik işlemleri sebebiyle, kayıtlı bulunan telefon numaranızın doğru olduğundan emin olunuz, siparişiniz ile ilgili her türlü bilgilendirme için sisteme girmiş olduğunuz numaralar ve e-posta adresiniz kullanılacaktır.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında 128 bit SSL güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.

Bilgi hattı veya müşteri hizmetleri servisi bulunan ve açık adres ve telefon bilgilerinin belirtildiği İnternet alışveriş siteleri günümüzde daha fazla tercih edilmektedir. Bu sayede aklınıza takılan bütün konular hakkında detaylı bilgi alabilir, online alışveriş hizmeti sağlayan Şirket’in güvenirliği konusunda daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

MAİL ORDER KREDİ KART BİLGİLERİ GÜVENLİĞİ

Kredi Kartı mail order yöntemi ile bize göndereceğiniz kimlik ve kredi kart bilgileriniz Şirketimiz tarafından gizlilik prensibine göre saklanacaktır. Mail order ödeme talimatınızı da dilediğiniz zaman Şirketimizle iletişime geçip iptal ederek kart bilgilerinizin silinmesini talep edebilirsiniz. Bilgileriniz olası banka ile oluşabilecek kredi kartından para çekim itirazlarına karşı 60(altmış) gün süre ile bekletilip daha sonrasında imha edilmektedir. Sipariş ettiğiniz ürünlerin bedeli karşılığında bize göndereceğiniz tarafınızdan onaylı mail order formu bedeli dışında herhangi bir bedelin kartınızdan çekilmesi halinde bankaya itiraz edebilir ve bu tutarın ödenmesini engelleyebilirsiniz.

ÜÇÜNCÜ TARAF İNTERNET SİTELERİ VE UYGULAMALAR

Şirketimiz, internet sitesi dâhilinde başka sitelere link verebilir. Şirketimiz, bu linkler vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır. Şirketimize ait sitede yayınlanan reklamlar, reklamcılık yapan iş ortaklarımız aracılığı ile kullanıcılarımıza dağıtılır. İşbu sözleşmedeki Gizlilik ve Güvenlik Politikası hükümleri, sadece Şirketimiz kullanımına ilişkindir, üçüncü taraf internet sitelerini kapsamaz.

Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Şirketimiz, işbu “Gizlilik ve Güvenlik Politikası” hükümleri dışında kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir. Bu durumlar sınırlı sayıda olmak üzere;

1.Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik vb. yetkili hukuki otorite tarafından çıkarılan ve yürürlükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uymak;

  • Şirketimizin üyelerle akdettiği “Üyelik Sözleşmesi”nin ve diğer sözleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak amacıyla;

3.Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;

4.Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi vermenin gerekli olduğu hallerdir.

E-POSTA GÜVENLİĞİ

İnternet Sitesi Müşteri Hizmetleri’ne, herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Şirketimiz e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.

Şirketimiz, işbu “Gizlilik ve Güvenlik Politikası” hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik ve Güvenlik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Gizlilik ve Güvenlik Politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için destek@designmarket.com adresine e-posta gönderebilirsiniz. Şirketimize ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Ticaret Unvanı : DESİGN MARKET İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Adres               : HARBİYE MAH. ATİYE SK. YUVA APRT. NO: 8 A ŞİŞLİ/ İSTANBUL

Telefon            : +90542 527 3834

Faks                 :

E-posta            : destek@designmarket.com